

BOARD OF TRUSTEES DEVELOPMENT DAY

THURSDAY 27 MARCH 2025

SS GREAT BRITAIN

TIMINGS	DETAIL	PRESENTERS	
10.00 (15 mins)	Arrival, refreshments		
10.15 (15 mins)	Opening Remarks	Chair of Board of Trustees	
10.30 (75 mins)	Sustaining excellence for REF 2029 and beyond [pre reading material provided]	 DVC & Provost PVC Research & Innovation Helen Young, Associate Director of Research Excellence Ruth Quinn, Research Assessment Manager, Research, Enterprise and Innovation Andy Judge, Academic Director (REF), Life Sciences Faculty Office Patrick Capps, Academic Director (REF), Arts Faculty Office Emma Raven, Academic Director (REF), Science Faculty Office 	
11.45 (15 mins)	Refreshment break		
12.00 (75 mins)	Progress and Actions towards TEF Gold [pre reading material provided]	 DVC & Provost PVC Education & Students Kate Whittington, Professor of Health Sciences Education Alvin Birdi, Professor of Economics Education Elinor Davies, Acting Academic Registrar and Assistant Director 	

13:15 (45 mins)	Lunch	Education and Student Success David Manley, Dean of Science and Engineering Mia Stevens, Undergraduate Education Officer
14:00 (120 mins)	Artificial Intelligence (AI) Strategy Development [pre reading material provided]	 Keith Woolley, Chief Digital Information Officer Tansy Jessop, PVC Education & Students Guy Poppy, PVC Research & Innovation Simon McIntosh-Smith, Professor in High Performance Computing
16:00 (15 mins)	Closing remarks	Chair of Board of Trustees
16.15	Transfers to Hotel(s)	All Board members
18.30	Board Dinner	All Board members



MEETING OF BOARD OF TRUSTEES FRIDAY 28 MARCH 2025

09.00 - 15.30

AGENDA

	TITLE	PRESENTER	ACTION	TIMINGS & PAPER REFERENCE			
Preliminaries							
1.	Welcomes, Apologies, Announcements	Chair		0900			
2.	Declarations of Interest	Chair					
3.	Minutes of Previous Meeting: 31 January 2025	Chair	Approval	Enclosed			
4.	Actions & Matters Arising	Chair	Information	Enclosed			
5.	Chair's Report	Chair	Information	0905 10 mins BT/24-25/034			
		Strategic					
6.	Modern Network update	Chief Operating Officer & Registrar	Discussion	0915 25 mins BT/24-25/035			
7.	Executive Report	Vice-Chancellor	Discussion	0940 85 mins			
	BREAK @ 1105, 10 MINS			BT/24-25/036			
8.	Finance Report	Chief Financial Officer	Discussion	1120 30 mins BT/24-25/037			
Developmental							
9.	Bristol Skills Profile and Employability work	DVC & Provost / PVC Education & Students	Discussion	1150 45 mins Presentation			
	LUNCH @ 1235, 45 MINS						
10.	Student Mental Health and Wellbeing Spotlight	Prof Edward Peck	Discussion	1320 60 mins Oral			

	TITLE	PRESENTER	ACTION	TIMINGS & PAPER REFERENCE			
Assurance							
11.	Annual Report on Student Mental Health & Wellbeing	DVC & Provost	Approval	1420 30 mins BT/24-25/038 Presentation			
12.	University Secretary's Report to include: a. Annual Report: Student Complaints b. Revisions to the Freedom of Speech Complaints Procedure	University Secretary	Approval	1450 10 mins BT/24-25/039			
13.	Report of the Finance & Investment Committee	Chair of FIC	Discussion	1500 10 mins BT/24-25/040			
CONSENT ITEMS (questions to be submitted in advance) *Consent items on the meeting agenda are pre-approved and marked with a astrix. If trustees have any specific questions about these items, we kindly request that they submit them in advance to the Governance Team, who can advise the Chair. The Chair will then determine how to address these items within the meeting.							
14.	Annual Statement on Research Integrity*	DVC & Provost	Approval	1510 BT/24-25/041 <i>5 mins</i>			
15.	Report of the Audit & Risk Committee*	Chair of ARC	Note	1515 5 mins BT/24-25/042			
16.	Report of the Nominations Committee*	Chair of NomCo	Approval	1520 5 mins BT/24-25/043			
Any Other Business							

1525

Any Other Business

Date of Next Meeting: 23 May 2025

17.

18.